still alive na stroming,zagen en kampvuur (EN KOU)
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
22 Oktober 2008 | Frankrijk, Argentat
goed, uiteindelijk hadden we hem compleet en hebben hem het water in geduwd, HIJ DREEF ZOWAAR! wat verder het water in geduwwd en toen er twee kinderen op gingen zitten zonk het vlot al als een baksteen.. we hadden maar één ton eronder om dat ding te laten drijven en dat was dus overduidelijk te weinig.. wel jammer, want hoe gaaf was het geweest om midden op de dordogne met zn allen op dat vlot te zitten vissen.. maargoed..
de vishengels waren ondertussen ook klaar dus toen hebben we gevist.. niks gevangen helaas.. of helaas.. het vooruitzicht om toe te moeten kijken hoe die vis 'schoon wordt gemaakt' (opengesneden en ontleed dus......) gaf me niet echt een hongerig gevoel..
goed, de rest van de dag daar wat rondgehangen.. wat gezwommen en gevist.. was wel leuk. s avonds een kampvuur gemaakt en daar op gekookt.. nahjah, gekookt.. we hadden van die kant en klare potjes met worstjes en linzen, was echt te goor voor woorden. s avonds moest iedereen scheten laten van die half koude euroknaller drap.. hebben we wat lol om gehad, maar de meeste kinderen wisten niet goed wanneer ze moesten stoppen.. een enorme stank dus op een gegeven moment..
goed, wij s avonds toen de kinderen in hun tenten lagen lekker nog wat koekjes gegeten en toen ook richting tent vertrokken.. nou, daar lig je dan.. in een slaapzak, langs de dordogne in je tent, op een bobbel op een flutmatje waarvan je het idee hebt dat je hem niet zo goed om je kop kon binden zodat je in ieder geval geen koude neus kreeg.. dat matje was zeg maar zo dun dat ik amper vernam dat ik er op lag.. nou.. eenmaal mn pyama aan lag ik daar.. toen heb ik eerst een half uur gedraaid, vervolgens mn matje aan de andere kant van de tent neer gelegd (en mn spullen dus ook naar de andere kant verhuisd, en dat is niet makkelijk in een slaapzak!!) lag ik dus aan de andere kant.. nog steeds wakker en koud.. k ging mn sloffen zoeken, kon er maar één vinden dus heb uiteindelijk maar één slof en één sok aangetrokken.. was ik eindelijk een beetje weggedommeld, begint er een kind te schreeuwen in zn slaap.. ik weer klaar wakker.. nou half vier s nachts was ik eindelijk in dromeland.. heb dus zo'n 6 uur geslapen (wat nog best redelijk is) maar was de volgende dag kapot..
goed, zondag.. erg leuke dingen gedaan: hadden een klimtouw van 40 meter en die hebben we over de dordogne gespannen. je moest in het water springen (dat ijskoud was natuurlijk) en dan je aan je handen voort trekken langs dat touw. was een ontzettende uitdaging voor die kinderen en alle kinderen (op één na) hebben hun angst over wonnen. de jongen met de grootste mond vond het water te koud en vond het niet nodig om dan toch te gaan.. nou prima, die is aan de kant blijven zitten en voelde zich later flink op zn teentjes getrapt toen iedereen een compliment kreeg dat ze dat hadden gedaan.
hebben ons op het vlot (al hangend, want erop ging niet) een stuk mee laten nemen in de stroming om de kinderen te laten zien wat dat is en hoe het voelt..
al met al was het best een leuk weekend en heb ik mijn kampeer angst een beetje overwonnen.. ben er nog steeds geen gigantische fan van, puur en alleen al omdat je niet eens fatsoenlijk in zó'n tent kan staan om je aan te kleden..
verder was de dienst rustig en goed te doen. dinsdag was een beetje een chaotische dag omdat er twee kinderen weg gingen (die waren natuurlijk helemaal hyper) en er een meisje zou komen (dit zorgde ook zeker voor een hoop spanning omdat dat natuurlijk net even anders is aangezien er niet vaak meisjes komen naar de Time Out). goed, één van de jongens dacht dat ie tegen mij wel even heel anders kon doen dan dat normaal is.. ik zei iets en toen reageerd hij erop met:'dat moet u nodig zeggen'.. nou prima joh, mag jij lekker buiten op het bankje gaan zitten.. kon daar nog geen normale houding tegen over mij aannemen dus heeft toen een uur of twee buiten gezeten (en het was niet echt warm meer..)..
nou, dat was de dienst wel ongeveer weer.. ga weer genieten van mijn vrije dagen en jullie horen weer van me!!!
22 Oktober 2008 - 10:26
Ies:
Jippie! De allereerste die mag reageren! En vast niet de laatste, wat een mooie verhalen! Maar dat van die zaag had natuurlijk heel anders af kunnen lopen. Wat een "harrie" dat ie niet even eerst goed keek voor hij zo'n gevaarlijk ding "weggooit"... Gelukkig blijft het bij catfight achtige verwondingen, maar hou die jongen in de gaten hè ;)
En dan die linzen, krijg er een warm gevoel van als ik er aan denk, hihi!
Marij, superstoer hoe je dit als leiding allemaal geklaard hebt! Niet alleen een overwinning voor die kiddo's maar ook voor jou lijkt mij zo!
En omdat ik het een beetje koud heb gekregen van je verhaal, ga ik vanavond lekker naar de sauna! Ik zal zeker aan je denken... Hoop dat het nu bij jou in je huisje ook weer aangename temperaturen heeft aangenomen!
Schat, een dikke zoen! -
22 Oktober 2008 - 15:04
Marco Loots:
Hey Marije.
Jammer dat je vlot niet iedereen kon houden maar tis toch wel een prestatie dat jullie even zo`n ding in mekaar hebben kunnen krijgen.
Verder van die zaag. Tja, zeer dom van die gozer natuurlijk om een zaag zomaar te laten vallen....
Verder kan ik het slapen in een tent zeer duidelijk herkennen maar wees gerust als je dit nog vaker moet doen. Je went er aan. (of niet en dan word je hondsdol maar dat terzijde)
Veel succes nog verder
Marco Loots -
22 Oktober 2008 - 17:05
Jans:
Ja, lekker, zo'n sportleraar! Kan ie ook een beetje EHBO-en?! En mar, zeggen ze daar u tegen je?!!? (hihihihi)
Mooi verhaal weer mop, knap van je! Zorg je wel dat je de kids geen longontsteking bezorgt? Hier in het Nederlandse alles goed!! Missen je, maar mams komt van de week!
Kus en tot horens! -
22 Oktober 2008 - 18:16
Hans:
Hallo Marij
wat een verhaal, ik dachtdat alleen de kinderen daar met zichzelf geconfronteerd werden! omdat het je kennelijk zo geod bevalt dat kamperen heb ik nu alvast eens gekeken naar een kampeer vakantie voor als je terug bent, of als je het jheel leuk vindt kamperen in de tuin met oud en nieuw. Verder moet ik opnieuw zeggen dat ik onder deindruk ben van je schrijfstijl, leuk spannend onderhoudend, ik wist niet dat je in je had. veel plezier tijdens je vrije dagen en geniet van het bezoek van mama. dikke kus -
26 Oktober 2008 - 19:45
Corrie:
zondagavond, weer thuis, je geneest gelukkig snel; de schram was al bijna weg.Heerlijk om ff bij je te zijn en Argentat en omgeving te zien. Leuk verhaal ook weer! xx